• RSS

Pazartesi, Ocak 30, 2012

Havuçlu Cevizli Kek

Bir kaç gün oldu siteyi açalı. Ama istediğim hıza henüz yetişebilmiş değilim. Bunda en büyük etken 5 aylık bir inci tanesine günümün büyük kısmını ayırmam. Anladım ki bu aylarda bebeklerin ilgiye her zamankinden daha çok ihtiyaçları var. Birlikte yemek yapacağımız güne kadar da bu sitenin onu pek ilgilendireceğini sanmıyorum. belki ileride o da benim bıraktığım yerden devam eder ve mutfağı seven bir kişi olur. (annesi yeni bir eve taşınacağı zaman ilk sorduğu soru mutfağı büyük mü oluyor, o kadar yani)

Dediğim gibi daha istediğim kadar tarif yükleyemedim. İlk paylaşacağım tarifler genelde Best Of'larım olacak ki sitede denemediğim hiç bir tarifi paylaşmayacağıma emin olabilirsiniz. çünkü benim de bu zamana kadar tarif ararken en çok tereddüt ettiğim konu buydu. bu yüzden bazı sitelerdeki gibi çalıntı fotoğraflarla yemek tarifleri vermeyeceğime emin olabilirsiniz.

Şimdi gelelim tarifimize. Tarifin kaynağı yine küçük sararmış bir tarif defteri. Benim yıllar önce yazdığım ama yıllardır yapmaktan sıkılmadığım ve her yaptığımda övgüler aldığım bir tarif. İç malzemelerini çeşitlendirerek
 ( havuç+elma gibi) kullanabileceğiniz gibi, içerisinde kullanılan havucu katı meyve sıkacağında sıkılan havucun posası olarak da kullanabilir, böylece o değerli posayı da çöpe dökmemiş olursunuz.






Havuçlu Cevizli Kek
Malzemeler:

  • 2 su bardağı havuç rendesi ( posası da olabilir)
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Hazırlanışı:
  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.( bu keklerinizin daha iyi kabarmasını sağlar)
  2. Üzerine havuç rendesi ve yağı koyup, spatula yardımıyla karıştırın.
  3. Üzerine ceviz ve tarçını ekleyin.
  4. Unu ve kabartma tozunu eleyip malzemelere ekleyin ve hafifçe karıştırın.
  5. Önceden yağladığınız kek kalıbına malzemeleri dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına kekinizi koyup, ısıyı 160 dereceye getirin.20-20 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız kekinizi sıcacık bir çayın yanında afiyetle yiyin. 
*Bu keki de derin dondurucu da aylarca saklayabilir, çıkarınca hiç bir işlem yapmadan 10 dakika sonra yiyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder