• RSS

Cuma, Ocak 27, 2012

Peynirli Kolay Poğaça

İlk tarifimin en sevdiğim ve kolayca yaptığım tariflerden biri olmasını istedim. Tarifin kaynağı kayınvalidemin tarif defteri. Kim bilir o da nereden öğrenmiştir bu tarifi? Aslına bakılırsa yemekle benim aramdaki bağın özü de bu sanırım. Hiç bir çaba sarf etmeye gerek olmadan yemeklerin ve tariflerin kuşaktan kuşağa kendi kendilerini aktarması...Zamane Mutfak'ın da bunda bir payı olabilirse ne mutlu bana...

Peynirli Poğaça evdeki her an bulunabilen malzemelerle yapılıyor ve mayalı poğaçalar gibi beklemek gerektirmediğinden çabucak ve mis gibi oluyor. hatta ben her yaptığımda iki tepsi yapıp bir tepsisini de deep freeze'e atıyorum. Aniden misafir geldiğinde çıkarıp ısıtıyorum.çok pratik oluyor...




Peynirli Kolay Poğaça
Malzemeler:

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram yumuşak margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • iç malzeme: peynir, dereotu
  • üzerine çörek otu, yumurta sarısı
Hazırlanışı:


  1. Sıvı yağ, yumurta akı ve yoğurdu karıştırma kabına alıp karıştırın. (önce sıvılar karıştırılır) 
  2. Ardından margarini ekleyin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek malzemelere ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 
  3. iç malzemelerimizi poğaçalarımızın içine koyup, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. 
  4. Hazırlanan poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. 

*İsterseniz malzemeleri X2 yapın, bir tepsisini de derin dondurucuya atın...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba ben Zeynep.
sitenizi çok beğendim.Bana yakın hissettim.Fırsat buldukca size takılacağım.Kolay gelsin.Gönülden selamlar.Ayrıca bizim gibi acemilere kolaylık sağladığınız içinde teşekkür..

Ayse Arslan dedi ki...

ilk defa poça yaptım.Çok tesekkur ederım oldukca lezetlı oldu...Tavsiye ediyorum

Yorum Gönder