• RSS

Çarşamba, Kasım 28, 2012

Patatesli Kıymalı Börek

Çocukluğumdan beri kıymaya karşı bir antipatim oldu hep. Köfte harici kıymayı ağzıma sürmedim desem yeridir. Kıymalı börekten bahsetmiyorum bile. Ta ki bu kıymalı börek tarifine rastlayana kadar. Böreğin en güzel tarafı yediğinizde yoğun bir kıyma tadı almamanız. Bunu da harcı hazırlarken içine rendelenen patates sağlıyor. Siz de benim gibi sade kıymalı börekle arası iyi olmayanlardansanız bu böreği mutlaka deneyin; pişman olmayacaksınız. Ha bu arada unutmadan kıymalı böreğe bayılıyorsanız; bu böreği mutlaka ama mutlaka deneyin; emin olun daha çok seveceksiniz. Şimdiden afiyet olsun...



Patatesli Kıymalı Börek

Malzemeler:

  •  200 gram tereyağı
  •  5 Yufka

İç Harcı için:

  • 200 gram kıyma
  • 1 büyük patates
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine:
  •  1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Yapılışı:

  1. Öncelikle iç harcı hazırlayın.
  2. İç harç için soğanları yemeklik doğrayın ve az yağda pembeleşene kadar kavurun.
  3. Ardından kıymayı ekleyin ve suyunu  çekene kadar kavurun.
  4. Suyunu çektikten sonra patatesi üzerine rendeleyin.
  5. Karabiber ve tuzunu ekledikten sonra kapağını kapatıp 10 dakika kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.
    İç harç soğurken 200 gram tereyağını eritin.
  6. Birinci yufkayı serin ve karşılıklı kenarları yağlayın.
  7. Yağlanan kenarları içe doğru kapayıp birleştirerek bir kare elde edin.
  8. Dikkat edin kareniz çok küçük olmasın.
  9. Elde ettiğiniz kareyi 4'e bölün.
  10. Ortasına harcınızı koyup bohça gibi kapatın.
  11. Kapama yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  13. Çörek otu serpip, 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

*Bu böreği benim gibi fazlaca yapıp buzluğa da atabilir. Misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. 



0 yorum:

Yorum Gönder