Patatesli Kıymalı Börek
Malzemeler:
- 200 gram tereyağı
- 5 Yufka
İç Harcı için:
- 200 gram kıyma
- 1 büyük patates
- 2 baş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine:
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
Yapılışı:
- Öncelikle iç harcı hazırlayın.
- İç harç için soğanları yemeklik doğrayın ve az yağda pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
- Suyunu çektikten sonra patatesi üzerine rendeleyin.
- Karabiber ve tuzunu ekledikten sonra kapağını kapatıp 10 dakika kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.
İç harç soğurken 200 gram tereyağını eritin. - Birinci yufkayı serin ve karşılıklı kenarları yağlayın.
- Yağlanan kenarları içe doğru kapayıp birleştirerek bir kare elde edin.
- Dikkat edin kareniz çok küçük olmasın.
- Elde ettiğiniz kareyi 4'e bölün.
- Ortasına harcınızı koyup bohça gibi kapatın.
- Kapama yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Çörek otu serpip, 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
*Bu böreği benim gibi fazlaca yapıp buzluğa da atabilir. Misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder