• RSS

Cuma, Aralık 07, 2012

Zeytinyağlı Bezelye Yemeği

Bezelyenin kıymalısını en güzel yapan ellerde bile bir türlü sevemedim. Zeytinyağlı olanınınsa tadını doyulmuyor. Yanına yine sitede yer alan şehriye çorbesı ve pirinç pilavı yaparsanız mükellef bir sofranız olacak emin olun. Şİmdi gelelim tarife....




Zeytinyağlı Bezelye Yemeği

Malzemeler:
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 1 kg bezelye yada konserve bezelye
  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • kaynar su
  • tuz,pulbiber
Yapılışı: 

  1. Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağda biriki kez çevirin.
  2. Ardından küp doğranmış havuçları ekleyin ve kavurun.
  3. Domateslerin de kabuklarını soyup yemeklik doğrayın ve ekleyin.
  4. Üzerine patatesleri yemeklik doğrayı ekleyin en üstede bezelyeleri ekleyin.
  5. Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip kısık ateşte havuçlar ve patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  6. Son olarak tuzunu ve pulbiberini ekleyin.