Ayvalı Kafesli Turta
Malzemeler :
- 3 ayva
- 1 su b.toz şeker
- 1 tatlı k.tarçın
- 1 su b.ceviz
- su
Hamuru İçin:
- 3 Su b.un
- 1 su b.pudra şekeri
- 140 gr. tereyağı
- 3 çorba k.yoğurt
- 1 Yumurta
- Yarım pk.kabartma tozu
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Hazırlanışı:
- Ayvaları soyup rendeleyin.
- Tencereye alıp ocağın üzerine koyun. Biraz su döküp kapağı kapalı olarak pişirin.
- Pislikten sonra şeker ve tarçını koyup suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra altını kapatın.
- Hamuru için. unu karıştırma kabına koyup ortasını açın. Tereyağı, yumurta ve yoğurdu ortasına döküp karıştırın.
- Pudra şekeri ve kabartma tozunun unun üzerine dökün.
- Yavaş yavaş unu da katarak hamurumuzu yoğurun. Hamurun 3′te 2′sini kesip kafesi İçin ayırın.
- Diğer hamuru merdane ile kalıbınız büyüklüğünde açın. Yağlanmış kalıba hamuru koyup yayın. Kenarlarına bastırarak havuz oluşturun.
- Ayırmış olduğunuz hamurdan parçalar kopartıp uzun rulo şeklinde yuvarlayın.
- Pişen ayvalı harcı havuz yaptığınız hamurun ortasına koyup yayın. Rulo yaptığınız hamurları üzerine kafes şeklinde kapatın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder