• RSS

Pazartesi, Şubat 20, 2012

Çikolata Tabanlı Karamelli Puding

Bugün sizlerle uzun zamandır yaptığım ve çok beğenilen bir tatlı tarifini paylaşacağım. İlk yaptığımda bana kimya deneyi yapıyormuşum hissi uyandıran ama sonra alışınca kolaylıkla yaptığım bir tarif bu. Özellikle de benim gibi krema aşığıysanız, bu tatlıya bayılacaksınız demektir. Konuklarınızı ağırlarken de sunumuyla fark yaratacak bir tatlı bu. Bu kadar övgü yeter herhalde bizim evin gelenekselleşmiş tatlısına.Tarifin kaynağı sevgili Hatice'nin bana ilham veren Portakal Ağacı sitesi. Umarım bu site de onun gibi iyi bir yerlere gelir. Fazla söze ne hacet?Yapın bakalım beğenecek misiniz?




Çikolata Tabanlı Karamelli Puding

Malzemeler:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı su
  • 1 su bardağı krema
  • 3 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı mısır nişastası
  • 2 yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 60 gram bitter çikolata
Hazırlanışı:
  1. Şekeri ve suyu ateşe koyarak, karamelize edene kadar karıştırın.
  2. Ateşten alarak, yavaşça kremayı ekleyin ve tekrar ocağa koyarak pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
  3. 1/2 bardak süt ve mısır nişastası ayrı bir kapta karıştırın.
  4. 2 yumurta, tuz ve vanilyayı da ayrı bir yerde karıştırın.
  5. 2,5 su bardağı sütü karamele ekleyin
  6. Nişastalı karışımı da ekleyip kaynayana kadar karıştırın
  7. Ocaktan alarak 2 dakika bekleyin ve karışımdan bir bardak alarak yumurtalı karışıma ekleyin
  8. Tencereye tekrar dökün ve bir taşım aha kaynatın.
  9. Son karışımdan yarım bardak alıp, küçük kırdığınız bitter çikolatalarına ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  10. Çikolatalı sosu kupların dibine paylaştırın
  11. Üzerine karamelli karışımı dökün
  12. Kupların üzerini streç filmle kaplayarak en az 3 saat buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder