Çikolata Tabanlı Karamelli Puding
Malzemeler:
- 3 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı su
- 1 su bardağı krema
- 3 su bardağı süt
- 1/4 su bardağı mısır nişastası
- 2 yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı vanilya
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 60 gram bitter çikolata
Hazırlanışı:
- Şekeri ve suyu ateşe koyarak, karamelize edene kadar karıştırın.
- Ateşten alarak, yavaşça kremayı ekleyin ve tekrar ocağa koyarak pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
- 1/2 bardak süt ve mısır nişastası ayrı bir kapta karıştırın.
- 2 yumurta, tuz ve vanilyayı da ayrı bir yerde karıştırın.
- 2,5 su bardağı sütü karamele ekleyin
- Nişastalı karışımı da ekleyip kaynayana kadar karıştırın
- Ocaktan alarak 2 dakika bekleyin ve karışımdan bir bardak alarak yumurtalı karışıma ekleyin
- Tencereye tekrar dökün ve bir taşım aha kaynatın.
- Son karışımdan yarım bardak alıp, küçük kırdığınız bitter çikolatalarına ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Çikolatalı sosu kupların dibine paylaştırın
- Üzerine karamelli karışımı dökün
- Kupların üzerini streç filmle kaplayarak en az 3 saat buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun....
0 yorum:
Yorum Gönder