• RSS

Cuma, Nisan 20, 2012

Palmiye Kurabiye


Her alışverişe çıktığımda buzlukta dursun diye mutlaka milföy hamuru alırım ve o hamur haftalarca buzlukta bekler ve en sonunda içine peynirli harç konup börek olurdu. ta ki bu palmiye kurabiyelerin tarifini portakal ağacı'nda görene dek. bu zamana kadar kime yaptıysam bayıldı...zahmetli gibi görünen ama şaşırtıcı derecede kolay palmiye kurabiye(tatlı börek de denilebilir) tat itibairylr çocukken çok severek yediğim pudra şekerli sade böreğinin tıpkısının aynısı oluyor. hem de çok az malzemeyle:


Palmiye Kurabiye
Malzemeler:
  • 6 adet kare milföy
  • 1 su bardağı toz şeker
  • arzuya göre 1 portakalın kabuğu, rendelenmiş
Hazırlanması:
  1. Çalışma tezgahınıza bir miktar toz şeker serpin. Milföyleri şekerin üzerine yan yana dizİp birbirlerine yapıştırarak bir dikdörtgen elde edin. Kalan şekeri ve portakal kabuğu rendesini üzerlerine serpin. Merdane ile dikdörtgeni inceltin.
  2. Uzun kenarları karşılıklı içe doğru kıvırın ve ortada birleştirin. Üzerlerine hafifçe bastırın. Streçleyip buzdolabında 1 saat bekletin. 
  3. Sonra 1 parmak genişliğinde dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 200C'de 10 dakika pişirin. 

0 yorum:

Yorum Gönder