• RSS

Çarşamba, Şubat 01, 2012

Hamur işlerini Derin Dondurucuda Saklama Yöntemleri


Hamur işleri: 

Biz aile olarak (özellikle eşim) hamur işini oldukça çok tüketiyoruz. Ben de şahsen yemek yapmaktan çok hamur işlerine meraklı bir ev hanımıyım. Durum böyle olunca sadece misafir geldiğinde değil, normal zamanlarda da hamur işlerini tüketiyoruz.Eşim gecenin bir vakti "çayın yanında bir kek olsa ne güzel olurdu" dediğinde hemen önünde yeni yapılmış gibi keki buluveriyor. sırf yüzündeki şaşkınlık için bile dondurucuda hamur işlerini saklamak benim için büyük bir zevk.

Bu zamana kadar hamur işlerimin çoğunu dondurucuma attım ve sonuç hep mükemmeldi. tabi bu mükemmellikte hangi hamur işini nasıl saklayacağınızı bilmek de önemli. Siteye yükleyeceğim tariflerin sonuna da derin dondurucuda saklanabilir olup olmadığını paylaşmaya çalışacağım.

Kekler: genelde misafir geldiğinde iki tepsi yaptığım yada canım sıkıldığında oturup yaptığım keklerimin hepsini pişirip, sıcaklığı genelde ikili paketler halinde sera streç'e sarıp dondurucuya kaldırıyorum. Yemeden 10-15 dakika önce çıkarıp, çözülmesini beklemek yeterli. yeni yapılmış kadar taze kekiniz hazır bile:)

Poğaçalar: poğaçaların mayalı olmayanlarının dondurucuda daha iyi sonuçlar verdiğini deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim. Poğaçalarımı da pişirmeyi tercih ediyorum. bunda en önemli etken dondurucudan çıkarıp pişirmeye kalkarsanız altlarının yanma ve içlerinin pişmeme ihtimali. böyle bir duruma ihtimal vermemek için poğaçalarımı da pişirip, sıcaklığı geçtikten sonra 5'er 10'ar paketler halinde buzdolabı poşetine koyup saklıyorum. çıkarınca 150-160 derece ısıtmak s10 dakikada sıcacık poğaçalar için yeterli.

Börekler: böreklerimin buzluk böreği dışında olanları( ki tarifini yayınlayacağım) genelde pişirip, kesip buzdolabı poşetinde muhafaza ediyorum. çıkarınca ısıtıp tüketiyoruz.

Kurabiyeler: Elmalı kurabiyeyi çok sevdiğimiz ve tükettiğimiz için dondurucumuzda elmalı kurabiye sürekli bulunur. Yakın zamanda tarifini vereceğim ve fotoğraflayacağım elmalı kurabiye dışında kesme kurabiye gibi özellikle dondurucuda saklanabilen kurabiyeleri bulundurabilirsiniz. Ben şahsen kurabiyeleri pişirmeden saklıyorum. çıkarınca çözülmesini beklemeden çok harlı olmayan bir fırın ısısında pişirebilirsiniz.

Pastalar: Pastaları da aynı kekeler gibi pişirip dondurucuda saklayabilirsiniz. Bu zamana kadar bir iki kere denedim ve memnun kaldım ama dondurucuya gidecek kadar pasta kimin evinde kalır ki? biz hemen tüketmeyi seçiyoruz.

* bunların dışında fazladan yaptığınız kurabiye ve poğaça hamurlarınızı, sarısını ayırıp kullandığınız yumurtaların aklarını da çöpe dökmek yerine dondurucuda saklayabilirsiniz.  ve tabi bir de dondurucumun demirbaşları sarılıp 10'arlı paketlenmiş sigara börekleri...

Benim dondurucumdaki hamur işlerim bunlar; peki ya sizinkiler???

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Değerli site yöneticisi sitenizi çok beğeniyorum makallelerinizin devamını sabırsızlıkla bekliyorum Dell destek firması olarak başarılarınızın devamını beklerim

Yorum Gönder