• RSS

Salı, Mart 27, 2012

Kolay Şekerpare

Bu aralar ne kadar yemek yapsam da buraya  yüklemeye pek fırsat olmuyor. bunda en büyük etken minik kızımın bu aralar odadan bile çıkmama izin vermemesi. ben de tüm tarifleri yapıp fotoğraflayıp haftalık yükleyeceğim bir süre. evet tarif bombardımanı başlıyor.
ilk tarifimiz yine bir tatlı tarifi. eşi tatlısız yaşayamayan biri olarak buna şaşmamak lazım. hatta çoğu ev hanımı bugün ne yemek yapsam diye düşünürken ben ne tatlı yapsam acaba diyorum. o kadar yani. bu tatlı da benim gibi zamanı kısıtlı olan hanımlar için birebir. en büyük kolaylığı şerbetinin kaynatılmayışı. kıvamı tutturmak gibi bir problemi de yok. hem de evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz türden. tarif sevgili Cahide Jibek'in güzel sitesinden....tatlıseverler için geliyor:






Kolay Şekerpare
Malzemeler
  • 2 adet yumurta /bir yumurtanın sarısı üzerine 
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un 
Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker


Yapılışı:
  • Un haricindeki malzemeleri karıştırın
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmamış tepsiye dizin
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün
  • Kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 175 dereceye indirin.
  • Tatlılar nar gibi kızarana kadar pişirin. (az kızarırsa içi hamur kalabilir. zaten iyi kızarmış tatlı daha lezzetli oluyor.)
  • Şerbeti tatlı fırındayken hazırlayın: şeker ve suyu bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Fırından çıkan tatlıları iki seferde şerbete atıp bir dakika kadar bekletin ve tepsiye dizin.
  • Kalan şerbeti tatlıların üzerine dökün.
  • 1 saat kadar bekleyen tatlılar servise hazır.


0 yorum:

Yorum Gönder