• RSS

Cumartesi, Mart 10, 2012

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı Tatlısı yine içinde irmik olan tatlılardan biri. revani gibi bir keki olan tatlının yapımı çok kolay olmasına rağmen sunumuyla çok zahmetli gibi görünen bir tatlı. ben tarifin sade halini fotoğrafladım. akşam saatinde dondurmalı halini fotoğraflayamadım. sunumunda yanında kremşanti,kaymak yada dondurma kullanabilir ve konuklarınızı bu muhteşem tatlıyla şaşırtabilirsiniz....



Gökkuşağı Tatlısı

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı irmik
  • 3 çay bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
şerbeti için:
  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • bir dilim limon
Hazırlanışı:
  1. Tatlının keki için gerekli olan tüm malzemeleri karıştırın.
  2. yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 200 derecede pişirin.
  3. pişerken şerbeti hazırlayın.
  4. kekin üzeri iyice kızarınca çıkarın.
  5. yağlı kağıt ile birlikte keki tezgah üzerine alın.
  6. soğuk şerbeti sıcak kekin üzerinde 2 defa gezdirin.
  7. kek şerbeti çekince çay bardağı ile kekten daireler kesin.
  8. kalan keki iki yemek kaşığı kakao ile karıştırın.
  9. sunumda önce sade keki,üzerine kakaolu keki top yaparak koyun
  10. yanında kremşanti,dondurma veya kaymak ile servis edin...

0 yorum:

Yorum Gönder