Gökkuşağı Tatlısı
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çay bardağı irmik
- 3 çay bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
şerbeti için:
- 3,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
- bir dilim limon
Hazırlanışı:
- Tatlının keki için gerekli olan tüm malzemeleri karıştırın.
- yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 200 derecede pişirin.
- pişerken şerbeti hazırlayın.
- kekin üzeri iyice kızarınca çıkarın.
- yağlı kağıt ile birlikte keki tezgah üzerine alın.
- soğuk şerbeti sıcak kekin üzerinde 2 defa gezdirin.
- kek şerbeti çekince çay bardağı ile kekten daireler kesin.
- kalan keki iki yemek kaşığı kakao ile karıştırın.
- sunumda önce sade keki,üzerine kakaolu keki top yaparak koyun
- yanında kremşanti,dondurma veya kaymak ile servis edin...
0 yorum:
Yorum Gönder