Üzümlü Strudel
Malzemeler:
- 100 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yumurta
- 2 su bardağı un
İç harcı için:
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 3 çorba kaşığı iri kırılmış fındık
- 2 elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
- karıştırma kabına margarin ve yumurtayı alın.
- elinizle ezerek karıştırın.
- pudra şekeri, kabartma tozu ve unu ekleyip, hepsini karıştırın.
- iç harcı hazırlamak için;
- elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayın
- bir tavaya alıp, kuruüzüm, tozşeker, tarçın ekleyip yüksek ateşte 5 dk. pişirip soğumaya bırakın.
- üzerine fındıkları ve portakal kabuğu rendesini ekleyin.
- hamuru tezgaha serip merdaneyle eni bir karış boyu bir kurşunkalem kadar olacak şekilde açın.
- uzunlamasına iç harcı döküp, rulo şeklinde sarın.
- fazla gelirse ikiye bölün.
- yağlanmış fırın tepsisine alın.170 derecelik fırında 25-30 dk. pişirin.
- çıkınca üzerine pudra şekeri serpip, ilk sıcaklığı çıkınca dilim dilim keserek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder