Ispanaklı Gül Böreği
Malzemeler:
sütlü harç için:
- 2 yumurta
- 1 bardak süt
- yarım bardak su
- 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
İç harç için:
- 1 soğan
- 250 gram kıyma
- yarım kilo ıspanak
- tuz,karabiber,pulbiber,
- üzerine haşhaş
Hazırlanışı:
- Sütlü harç için malzemeleri karıştırın.
- İç harç için soğanı kıyma ile birlikte kavurun
- Ispanağı haşlayıp suyunu süzün ve harca ekleyin
- Üzerine pulbiber,karabiber ve tuzunu ekleyin.
- 4 yufkayı üstüste koyup altıya bölün.
- En üstteki yufkanın üzerine sütlü harçtan sürüp her bir üçgenin geniş kısmına bir kaşıktan biraz fazla ıspanaklı harçtan koyun.
- Üçgenleri sarıp, gül şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Aynı işlemleri kalan 3 yufka için de yapıp böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpin.
0 yorum:
Yorum Gönder